Zo doe je dat

Jullie scheiding goed en volledig geregeld

Wanneer je uit elkaar gaat moet er behoorlijk veel geregeld worden. Er komt veel op je af tijdens het scheidingsproces. Als scheidingsadviseur combineer ik mediation met financieel, fiscaal en juridisch advies. Op deze manier begeleid ik jullie van A tot Z door jullie scheidingstraject heen.

Het scheidingstraject bestaat uit een aantal fases. Afhankelijk van jullie situatie zullen verschillende onderdelen wel of niet aan bod komen.

Verschillende fases

Het traject

Fase 1: Elkaar leren kennen

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen. Ik hoor graag wat jullie situatie is en zal ik jullie informeren over het traject, mijn werkwijze, de voorwaarden en de kosten.

Fase 2: In kaart brengen van jullie situatie

Als eerste gaan we samen in kaart brengen wat er allemaal geregeld moet worden. We bekijken jullie huidige situatie en inventariseren jullie wensen, behoeften en belangen voor de toekomst. Denk aan onderwerpen als jullie financiën, woning, inkomen, een eigen onderneming, jullie kinderen en omgangsregeling. Bij een scheiding spelen verschillende emoties een rol, tijdens het hele traject is er ruimte om deze te tonen.

Fase 3: Financiële afspraken

Na het in kaart brengen van jullie situatie zal ik inzicht geven in jullie financiële situatie na de scheiding. Als scheidingsadviseur mag ik naast bemiddelen ook adviseren. Dit heeft als voordeel dat ik financiële maatwerk berekeningen maak gericht op jullie persoonlijke individuele situatie na scheiding. Ik geef jullie inzicht en duidelijkheid in jullie financiële situatie na de scheiding en welke verschillende mogelijkheden er zijn.

Fase 4: Kind(eren) en ouderschapsregeling

Samen verder als ouders. Hierover wil je duidelijke en werkbare afspraken maken voor de toekomst die bij jullie als ouders en bij jullie kind(eren) passen. We gaan het hebben over de opvoeding, zorg, onderlinge communicatie en kinderalimentatie/
kinderkostenrekening. Alle afspraken zullen vastgelegd worden in een ouderschapsregeling die op jullie situatie en de toekomst gericht is.

Fase 5: Vastleggen van alle afspraken

We bespreken de laatste onderwerpen zoals pensioen, verzekeringen en het doen van de laatste gezamenlijke belastingaangifte. Wanneer alle puntjes op de i zijn gezet met betrekking tot alle afspraken en jullie je kunnen vinden in de haalbaarheid zal ik dit gaan vastleggen.
Alle gemaakte afspraken leg ik vast in een vaststellingsovereenkomst. We nemen de vaststellingsovereenkomst en de ouderschapsregeling samen door en na jullie akkoord zullen de stukken ondertekend gaan worden.

Fase 6: Juridische vastlegging van jullie scheiding

Zijn jullie getrouwd? Dan moet de vaststellingsovereenkomst en de ouderschapsregeling via het advocatenkantoor waarmee ik samenwerk ingediend worden bij de Rechtbank. Dit doet het advocatenkantoor aan de hand van een verzoekschrift. Omdat jullie het met elkaar eens zijn, hoeven jullie niet voor de rechter te verschijnen. Na bekrachtiging van de rechtbank regel ik de inschrijving van jullie scheiding in het register van de burgerlijke stand bij de gemeente waar jullie getrouwd zijn. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden als partners.

Fase 7: Na de scheiding

Na het zetten van de officiële handtekening begint het pas eigenlijk. Na ongeveer een half jaar neem ik contact met jullie op voor een kosteloos evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we of alle gemaakte afspraken werken en of ze worden nagekomen. Ook bespreken we hoe de kinderen dit ervaren. We spreken ook of het de kinderen en/of jullie gelukkiger zouden zijn als sommige zaken anders georganiseerd of afgesproken zouden worden.

Contact

Afspraak plannen?

Wil je liever gelijk een afspraak inplannen voor een gratis kennismakingsgesprek? Hieronder kan je een afspraak inplannen in mijn agenda op een tijdstip dat jullie past.

Chat openen
1
Heb je een vraag?