Kosten

Wat kost een scheiding bij een scheidingsadviseur?

Wat de kosten zijn hangt helemaal af van jullie persoonlijke situatie. Hoe complex jullie scheiding is en hoeveel gesprekken er nodig zijn om alles te bespreken en vast te leggen.

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek inventariseer ik jullie situatie en kan ik een indicatie geven van de te verwachten kosten. Dit doe ik aan de hand van informatie over jullie situatie die van invloed kunnen zijn op de lengte en de complexiteit van jullie scheiding.

Kosten scheidingsadviseur

Uurtarief

Ik werk op basis van een uurtarief van € 150,- per uur. Dat is € 75,- per uur per persoon. Deze bedragen zijn exclusief 21% btw.

Meestal zijn er tussen de 3 tot 6 gesprekken van 1 tot 1,5 uur nodig om het scheidingstraject van A tot Z af te ronden. Daarnaast zijn achter de schermen ongeveer hetzelfde aantal uren nodig om maatwerk berekeningen te maken, de vaststellingovereenkomst en de ouderschapsregeling op te stellen.

Trajectprijs

Wat een scheiding kost is afhankelijk van de complexiteit en duur van het traject. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie en wensen. Aan de hand daarvan kan ik jullie een pakketprijs aanbieden. Op die manier weet je vooraf precies wat de scheiding gaat kosten. 

  Traject

  Samen Scheiden

  Vanaf

  € 750,- per persoon

  incl. BTW

  Traject

  Scheiden met kinderen

  Vanaf

  € 1.150,- per persoon.

  incl. BTW

  Traject

  Ouderschap na Scheiding

  € 450,- per persoon

  incl. BTW

  Overige kosten

  Het kan zijn dat er extra kosten gemaakt moeten worden. Of dit ook voor jullie van toepassing is, is geheel afhankelijk van de situatie. Eventuele bijkomende kosten zijn kosten voor:

  • Griffierechten (de kosten voor de rechtbank) zijn in 2023 € 314,- (vrijgesteld van BTW).
  • Het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank door de advocaat.
  • Makelaarskosten.
  • Notariskosten.
  • Een kindercoach (mochten jullie meer dan één kindgesprek willen).
  • Een financieel adviseur.
  • Hypotheekadviseur.
  • Het aanvragen van een uittreksel bij de Gemeentelijke Basis Administratie.
  Contact

  Afspraak plannen?

  Wil jij de scheiding onder professionele begeleiding zorgvuldig en volledig regelen? Laten we dan kennis maken. Boek een kosteloze en vrijblijvende kennismakingsgesprek in wanneer het jou en je ex-partner uitkomt via mijn online agenda.

  Natuurlijk mag je ook contact opnemen door mij te bellen, een WhatsApp berichtje of een e-mail te sturen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Chat openen
  1
  Heb je een vraag?