Scheiding

Samen scheiden

De scheiding samen regelen met afspraken die gericht zijn op jullie persoonlijke situatie na scheiding.

Jullie gaan uit elkaar. Of je nu getrouwd bent, samenwoont of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan er komt in deze periode veel op je af. Naast alle emoties en gevoelens die spelen, moeten er beslissingen genomen worden en zaken geregeld worden. Zowel juridisch, financieel, fiscaal en praktische zaken. Je weet alleen niet waar te beginnen en je hebt het overzicht niet wat er allemaal geregeld moet worden.

Samen scheiden

Verlang jij naar een scheidingsadviseur en mediator die

[

Al jullie persoonlijke kaarten overzichtelijk op tafel neerlegt en je stap voor stap door het scheidingstraject heen begeleid.

[

Van A tot Z betrokken is bij de scheiding en antwoord kan geven op al je vragen verder kunt.

[

Zorgt voor rust, structuur en duidelijkheid

[

Neutraal en onpartijdig is en die meedenkt in het belang van jullie beide.

[

Aandacht heeft voor jouw wensen, behoeften en belangen.

[

Oplossingsgericht meedenkt over de financiële, fiscale, juridische, praktische en emotionele situatie.

[

Inzicht geeft in hoeveel je netto te besteden hebt na de scheiding.

[

Kijkt naar de situatie na scheiding zodat je na de scheiding een nieuwe toekomst kunt opbouwen.

[

Jou en je ex-partner begeleid in de communicatie met elkaar zodat jullie samen oplossingen bedenken en/of afspraken kunnen maken.

[

Alle gemaakte afspraken juridisch en fiscaal goed vastlegt.

$

Ik ben iemand die niet vóór maar met jullie de scheiding regelt, zodat je na de scheiding verder kunt.

De praktijk

Persoonlijke situatie

Scheiden is vertrouwelijk, persoonlijk en ingrijpend. Als scheidingsadviseur en mediator heb ik de benodigde ervaring en expertise om jullie stap voor stap door jullie scheiding heen te begeleiden. Ik heb aandacht voor jullie persoonlijke situatie vanaf de eerste kennismaking tot aan de officiële scheidingsdatum.

De afspraken die jullie maken zijn gericht op de toekomst zonder elkaar. Om goede afspraken te maken is het belangrijk om inzichtelijk te hebben hoe jullie persoonlijke situatie eruitziet. Wonen jullie samen in een koopwoning of huurwoning? Zijn jullie getrouwd? Hebben jullie een geregistreerd partnerschap? Zijn er wel of geen voorwaarden opgesteld?

Mijn aanpak

Op deze gebieden ontzorg ik je

Helder inzicht in de financiën na de scheiding

Afspraken over de woning

Juridische vastlegging van de afspraken

Verdeling van bezittingen en schulden

Scheidingsadviseur

Begeleiding

Als scheidingsadviseur en mediator begeleid ik je van het begin tot het einde door het scheidingstraject heen en geef ik antwoord op al je vragen rondom de scheiding. Zodat jullie duurzame en werkbare afspraken kunnen maken die rust en duidelijkheid geven voor de toekomst.

Woning

Scheiden met een eigen koopwoning

Jullie zijn beide eigenaar van jullie koopwoning. Een koopwoning kan veel vragen oproepen wanneer je gaat scheiden. Wat gebeurt er met de woning? Wie wilt er blijven wonen en is dat financieel ook mogelijk? Tijdens het traject bespreken we alle mogelijkheden omtrent de koopwoning, met jullie wensen als uitgangspunt. Als scheidingsadviseur denk ik oplossingsgericht mee en schets ik verschillende scenario’s.

Om de mogelijkheden duidelijk te hebben is het bij een koopwoning noodzakelijk om samen met je eigen hypotheekadviseur of een adviseur uit mijn netwerk te bekijken wat haalbaar is. Is het mogelijk om de woning over te nemen? Moet de woning verkocht worden of laten jullie de woning voor een periode onverdeeld. Wat de keuze ook wordt duidelijke, goede en uitvoerbare afspraken over de woning zal zorgen voor rust.

Traject

Inhoud van het traject Samen scheiden

Iedere scheiding is anders. Dit betekent dat ieder traject er anders uitziet. Hieronder geef ik een overzicht van wat je ongeveer kunt verwachten. Tijdens het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we wat het beste bij jullie situatie past.

R

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek;

R

Gesprekken van circa 1,5 uur;

R

Op maat gemaakte berekeningen gericht op jullie individuele situatie na scheiding;

R

Juridisch en fiscaal afgeronde scheiding met bijbehorende documenten;

R

Aanleveren vaststellingsovereenkomst bij het advocatenkantoor waarmee ik samenwerk;

R

Inschrijving van de scheiding bij de gemeente;

R

Nazorg gesprek na 3 maanden.

Contact

Afspraak plannen?

Wil je liever gelijk een afspraak inplannen voor een gratis kennismakingsgesprek? Hieronder kan je een afspraak inplannen in mijn agenda op een tijdstip dat jullie past.

Chat openen
1
Heb je een vraag?