Wanneer je met klachten naar de huisarts gaat, beoordeelt de huisarts of de noodzaak er is om jou door te verwijzen naar een specialist. Een huisarts is namelijk opgeleid om veel verschillende klachten te beoordelen en zijn patiënt, indien nodig,  door te verwijzen naar een specialist. Een specialist is namelijk op een bepaald gebied gespecialiseerd en weet tot in de details alles over het onderwerp of haalt er andere specialisten bij wanneer hij dit nodig vindt.

Dit verschil zit er ook tussen een mediator en een scheidingsadviseur.

Een Scheidingsadviseur is een specialist in scheidingen

Een scheidingsadviseur mag neutraal adviseren en gebruikt mediation als tool, daarnaast heeft een scheidingsadviseur alle kennis onder één dak. Daar waar een mediator enkel een rol speelt in de bemiddeling kan je bij een scheidingsadviseur rekenen op financieel, fiscaal en juridisch advies. Alles passend bij jullie situatie en gezin maar ook passend bij jullie gezin en situatie na scheiding. Echt maatwerk dus.

Als Register Scheidingsadviseur ben ik bevoegd om neutraal te adviseren. Ik val onder een ander regelement dan een mediator waardoor ik jullie kan wijzen op risico’s, mogelijke gevolgen van bepaalde keuzes en ik ben bevoegd om oplossingsgericht met jullie mee te denken.

 

Toegevoegde waarde van een scheidingsadviseur

Als scheidingsadviseur werk ik samen met verschillende specialisten, zoals een hypotheekadviseur, financieel adviseur, pensioenadviseur maar ook met een kindercoach. Op deze manier kan jullie scheiding op de juiste manier geregeld worden. Dit geeft rust en vertrouwen voor de toekomst. 

Kennismaken

Ben jij benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op.

Chat openen
1
Heb je een vraag?